عطسه های بهاری - ₪ اس ام اس ₪
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 

www.sajjad0.parsiblog.com - وبلاگ تفریحی سجاد صفر وبلاگ تفریحی سجاد صفر www.sajjad0.parsiblog.com - وبلاگ تفریحی سجاد صفر

 وبلاگ تفریحی سجاد صفر

سلام به دوستان خوبم .امیدوارم در این وبلاگ دقایق خوبی رو سپری کنید .برای آگاهی ازامکانات این وبلاگ خواهشمندم که تا آخر این صفحه  این وبلاگ رو مشاهده کنید.این وبلاگ هر روز آپدیت میشه .

 

در خبرنامه عضو شوید





Powered by WebGozar

عطسه های بهاری

ارسال شده توسط سجاد در 90/2/1:: 8:5 صبح

زهرا فرهناک
بهار، فصل طراوت، شادابی، آغاز رویش و تازگی و برای بعضی ها زمان شروع حساسیت های آزاردهنده فصلی است. پراکندگی ذرات گرده گلها، جوانه برگ ها، پوست تازه درختان و یا عطر و بوی آن ها در محیط، به بروز حساسیت های فصلی یا همان آلرژی(1) منجر می شوند.
عوامل آلرژی زا در مناطق و شهرهای گوناگون متفاوت است؛ به عنوان مثال پولن (گرده)های گیاهان وحشی و خودروی کوه های اطراف تهران که توسط باد و جریان هوا در شهر پراکنده و وارد سیستم تنفسی افراد می شود،علت عمده بروز حساسیت های فصلی است. علائم آلرژی بسته به مکان زندگی و خصوصیات آب و هوایی منطقه و نوع گیاهان محیط ممکن است در فصول مختلف سال بروز کند. در مناطق گرم، گرده افشانی درختان در اوایل بهار صورت می گیرد بنابر این در این مناطق، آلرژی ها نیز در همان زمان آغاز می شود. ممکن است در برخی مکان ها نیز به دلیل آب و هوای منطقه و نوع گیاهان محیط، در پاییز همزمان با گرده افشانی بعضی از گیاهان، بازهم علائم آلرژی بروز کند.
آلرژی فصلی خود را به صورت آبریزش بینی، عطسه، قرمز شدن چشم ها و غیره نشان می دهد که شدت علائم در بیماران مختلف، متفاوت است و پاسخ به ماده آلرژی زا نیز بستگی به سیستم ایمنی هر فرد دارد.ورود این مواد به بدن اغلب منجر به افزایش ترشح هیستامین می شود.
هیستامین ماده ترشحی درون ریزی است که با تحریک اعصاب پیام را در سراسر بدن منتشر می کند که موجب آشفتگی و برانگیختگی سیستم ایمنی می شود.
تقریبا تمام داروهایی که درمورد انواع مختلف آلرژی ها تجویز می شوند تنها آرامش بخش و ضد التهاب اند؛ اگر نوع حساسیت تشخیص داده شود. درمان بسیار ساده است. تنها راه درمان آلرژی پرهیز از ارتباط با ماده حساسیت زاست.
در صورت عدم درمان و پیشگیری، ممکن است آلرژی باعث ایجاد اختلالات مختلفی همچون، پلیپ، آسم، سینوزیت، مشکل ریوی و حتی ناراحتی های پوستی مثل کهیر شود.
دراین مقاله سعی براین است که به ارتباط آلرژی های فصل با غذا پرداخته شود. هرچند که بسیاری از غذاها ممکن است فقط تشدید کننده آلرژی باشند نه ایجاد کننده آن، یا اینکه برعکس برخی مواد خوراکی باعث تخفیف علائم آلرژی فصلی شوند که دانستن این موارد می تواند جهت مواجه شدن با این مشکل و چگونگی برخورد با آن به افراد کمک کند.
افراد مبتلا Pollen Allergy (آلرژی به گرده گل ها وگیاهان) ممکن است خارش و تورم را درناحیه لب ها، زبان، گلو و سقف دهان درنتیجه مصرف میوه و سبزی تازه تجربه کنند. این نوع آلرژی در بزرگسالان شایع تر از کودکان است. شدت علائم درافراد مختلف متغیراست و معمولا تهدید کننده زندگی نیست، اما ممکن است بندرت واکنش های انافیلاکسی (نوع شدید علائم آلرژی که می تواند منجربه مرگ گردد) را باعث شود. معمولا میوه ها و سبزیجات پخته توسط این افراد بهتر تحمل می شوند.
اعتقاد بر این است که پاسخ آلرژی درنتیجه واکنش متقابل بین گرده گل، میوه و سبزی تازه است. بیماران با آلرژی به گرده درخت فان ممکن است علائم دهانی را درنتیجه مصرف سیب، هویج، کرفس، گوجه فرنگی و فندق نشان دهند. آلرژی به گرده rngweed آلرژی دهانی به خربزه و موز می دهد. همچنین افرادی که آلرژی به گرده گیاه بادام برزیلی دارند، به گیلاس، زردآلو، گوجه سبز و هلو واکنش نشان می دهند و مصرف این مواد خوراکی آلرژی فصلی آنان را تشدید می کند. عدم مصرف یا مصرف کمتر این مواد در هنگام گرده افشانی گیاهان و بروز آلرژی های فصلی، تحمل این شرایط را برای بیمار راحت تر می کند. همان طور که در بالا نیز اشاره شد تنها راه درمان آلرژی پرهیز از ارتباط با ماده حساسیت زاست.
غذاهای ضدآلرژی
در بالا به مواردی اشاره شد که بدن در نتیجه آلرژی به گرده گل یا گیاه خاصی، به برخی مواد خوراکی نیز واکنش نشان می دهد. در ادامه به مواد غذایی اشاره می شود که مصرف آنها باعث حفاظت و تقویت سیستم ایمنی در مقابل آلرژی فصلی می شود.
غذاهای پرفیبر و ماست بخورید
طبق یافته های محققان دانشگاه «میشیگان»، حفظ تعادل میکرو فلورروده (باکتری های مفید روده)، افراد را در مقابل آلرژی فصلی و آسم حفاظت می کند. برای حفظ تعادل میکروفلور دستگاه گوارش، مقادیر کافی از غذاهای غنی از فیبرنظیر توت، پرتقال، نخود سبز، غلات کامل و مغزها در برنامه غذایی تان داشته باشید.
ماست یکی دیگر از مواد غذایی مبارز علیه آلرژی است. مطالعه بر روی 120فرد بزرگسال توسط محققان دانشگاه کالیفرنیا نشان داد که مصرف 6 انس (180 سی سی) ماست در روز، تعداد روزهایی که افراد دچار تب یونجه (خصوصاً ناشی از گرده علف) می شدند را کاهش داد. همچنین افراد شرکت کننده در مطالعه علائم کمتری از آلرژی را نسبت به قبل، از خود نشان دادند.
چای سبز بنوشید!
طبق یافته های محققان ژاپنی، چای سبز به دلیل داشتن متیلات اپی گالوکاتچین گالات (EGCG)2 می تواند خواص ضدآلرژی داشته باشد (مصرف روزانه آن توسط محققان توصیه شده است.)
اسیدهای چرب امگا- 3مصرف کنید!
مطالعات نشان داده است که مصرف اسیدهای چرب امگا-3 در ماهی هایی نظیر ماهی سالمون می تواند بدن را علیه تولید بالای برخی آنتی بادی هایی که وضعیت آلرژی را بدتر می کند، محفاظت نماید. علاوه بر این، امگا-3 خواص ضدالتهابی نیز دارد که شدت علائم آلرژیک را کاهش می دهد. علاوه بر ماهی های چرب، گردو و تخم کتان هم از منابع خوب، امگا3 هستند.
1- آلرژی در واقع عکس العمل شدید سیستم ایمنی هنگام ورود یک ماده خارجی به بدن است.





بازدید امروز: 205 ، بازدید دیروز: 28 ، کل بازدیدها: 1433933
پوسته‌ی وبلاگ بوسیله Aviva Web Directory ترجمه به پارسی بلاگ تیم پارسی بلاگ